Recept voor Goudse Boerenkaastosti
Ingrediënten
- 4 dikke boerenboterhammen
- 2 el pesto
- 2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
- 6 gedroogde tomaatjes op olie
- 4 plakken Goudse boerenkaas
Extra nodig:
Tostiapparaat, contactgrill of oven
Pesto:
- 1 bosje verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 1 el geraspte oude boerenkaas of Parmeggiano Reggiano
- 1 el pijnboompitten
- ca. 50 ml extra vergine olijfoliezout en peper
Extra nodig:
Keukenmachine
Bereidingswijze
Smeer de boterhammen met pesto.
Beleg 2 boterhammen met ham en verdeel de gedroogde tomaten erover.
Beleg royaal met de Goudse boerenkaas en leg de bovenste helft erop.
Bak de tosti’s in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 min. in het midden van een op 200 ºC. voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Snij het brood diagonaal door.
Zelf pesto maken:
Pluk de blaadjes van de basilicumstelen.
Maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten in de keukenmachine fijn.
Voeg tijdens het malen zoveel olijfolie toe dat er een dik, net vloeibare pesto ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Bewaar de pesto in een potje met een laagje olijfolie erop.
Eet smakelijk!
Bron: Boerenkaas.nl